Danışma Hattı
0216 550 31 54
0850 241 12 12
Bizi Takip Edin
WhatsApp'tan Ulaşın
Pasifik Yurtdışı Eğitim  >  Yurtdışı Dil Okulları
Dil Okulu Seçerken Aklınıza Gelmeyen 12 Soru
       Yurtdisinda egitim almak için dil okulu arayisinda olan ögrenciler genellikle vize islemlerine takilirken en önemli konulari hatirlamazlar. Yurtdisinda yillarca yasamis, egitim almis ve yurtdisindaki dil okullarinda görev yapmis egitim danismanlarimizin asagidaki tavsiyelerine dikkat etmeniz yurtdisina çiktiginizda hayal kirikligi yasamamaniz, para ve zaman kaybetmemeniz için önem tasimaktadir. 
 
1 - Okulun egitim verdigi ders kitaplari hakkinda bilgi edinin.
2 - Okulun ögrenci karisimi ve okuldaki Türk ögrenci sayisini mutlaka ögrenin.
3 - Okulun büyüklügü ve okuldaki toplam ögrenci sayisinin önemli oldugunu asla unutmayin.
4 - Okuldaki toplam level / kur sayisi ve bir kuru kaç ayda geçebileceginiz hakkinda bir fikir edinin.
5 - Okulun egitim verdigi programlar nelerdir, genel Ingilizce kursunuz bittiginde is Ingilizcesi gibi çesitli mesleki kurslari alabilecek misiniz mutlaka ögrenin.
6 - Kayit olacaginiz okul British Council, English UK, CEC, CAPLS, CLC, IALC gibi kuruluslara kayitli mi? Denetleniyor mu ve vize almaya etkisi nedir?
7 - Okul, TOEFL, IELTS ve TOEIC, Cambridge sinavlarini yaptirmaya yetkili mi? Kursunuz bittiginde bu sinavlara girebileceginizi teyit ettiriniz.
8 - Kayit yaptirdiginiz okuldaki egitiminiz tamamlandiginda, Dünyanin birçok saygin kolej ve üniversitelerine TOEFL veya IELTS skoru GEREKMEKSIZIN direk geçis yapma imkâniniz olacak mi?
9 - Derse zamaninda baslanmasi okulun ciddiyeti açisindan çok önemlidir.
10 - Okul sehir merkezine yakin mi? Ulasimi zor bir yerde olan okullara aylarca gidip gelmek oldukça yorucu olacaktir.
11 - Nasil bir homestay (aile yani konaklama) ailenin yanina yerlestirilirim? Ailemden memnun kalmadan degistirebilir miyim?
12 - Okulun ögretmenlerinin backgroundu gibi konularda bilgi edinmeden okula kayit olmayiniz çünkü yurtdisindaki bazi okullarda ana dili Ingilizce olmayan çok sayida ögretmen çalistirilmaktadir.
       Yukarida, ögrencilere okul seçiminde yardimci olacagina inandigimiz bir kaç maddeyi özetleyerek siraladik. Bu konuda daha detayli bilgiye ihtiyaç duyarsaniz lütfen bizi 216 550 31 54 numarali telefondan arayiniz.
Adım Adım Yurtdışı Dil Eğitimi
- Egitiminize ve bütçenize uygun okul-ülke arastirmasi,
- Okula kayit ve gerekli evraklarin okuldan temini,
- Ekonomik ögrenci uçak bileti rezervasyonu,
- Vize basvurusu,
- Biletin satin alinmasi,
- Okul ücretlerinin ödenmesi,
- Gidilecek ülke hakkinda tanitici bilgi toplantisi (oryantasyon)
- Yurtdisinda bulundugunuz süre boyunca sorunsuz ve eglenceli bir egitim için sürekli sizinle irtibat halindeyiz.
Ücretsiz Hizmetlerimiz
- Yurtdisinda egitim almis profesyonel danismanlarimiz tarafindan ücretsiz danismanlik hizmeti,
- Ögrencilere bütçeleri dogrultusunda ülke, sehir ve program seçimi konusunda rehberlik hizmeti,
- Ögrencilere ihtiyaç durumunda egitim kredisi temini,
- Tüm vize basvuru islemlerinin titizlikle yürütülmesi,
- Indirimli ögrenci uçak bileti rezervasyonun yapilmasi,
- Gidilecek ülkeye ve sehre oryantasyon toplantisi,
- Okula kayit ve yerlestirme islemlerinin yapilmasi.
Okullarımızla Birlikte Sağlanan Genel Hizmetler
- Ingiltere, Kanada, Amerika Avustralya ve diger tüm ülkelerdeki havaalanlarindan karsilama ve konaklama merkezine transfer ve havaalanina birakma,
- International Student Insurance ile saglik ve seyahat sigortasi islemleri,
- Tam veya yarim pansiyon aile yani, okul yurdu, kiralik ev veya otel konaklamasi ayarlamak,
- Yurtdisinda sosyal, sportif ve kültürel gezi ve aktiviteler düzenlemek,
- Yurtdisinda egitim süresince okuldaki uzmanlar tarafindan sürekli gözetim ve degerlendirme,
- Uluslar arasi ögrenci kimlik karti temini,
- Egitim sonunda akademik sertifika veya diploma,
- Ders kitaplari, Internet ve multimedya imkanlarinin saglanmasi,
- Seviye tespit sinavi (placement test).
Genel ve Yoğun İngilizce Eğitimi
       Yurtdisinda bir kolej veya dil okulunda Ingilizce egitimi almanin herhangi bir sarti bulunmamaktadir. Ingilizce seviyesi ne olursa olsun dileyen her ögrenci yurtdisinda dil egitimi alabilir. Yurtdisindaki dil okullarinda egitim alma süresi minimum 2 haftadan baslar ve ögrenicinin istegine göre 1 yil ya da daha uzun süreli olabilmektedir, ögrenciler egitim almak istedikleri süreyi uzman egitim danismanlarimizla birlikte belirlemekteler. Genellikle dil okullari 17 yasindan büyük ögrencileri kabul etmektedir, bu okullarda okumanin üst yas siniri bulunmamaktadir. 17 yas alti ögrenciler için ise yaz okullari ve yaz kamplari hizmet vermektedir.
       Baslangiç seviyesinde Ingilizce bilgisi olan ögrencilerimize genellikle yurtdisinda en az 9 ay süre ile dil egitimi almalarini tavsiye etmekteyiz. Orta seviye Ingilizce bilgisi olan ögrencilerimiz 6 aylik bir egitimle kendilerini Ingilizce olarak çok iyi ifade edebilir  duruma gelmekteler.
       Dil egitimi; dil okullari, kolejler ve üniversitelerde verilmektedir. Bu kurumlarin tamaminda genellikle ayni teknikler kullanilmakla birlikte bazi noktalarda farliliklar olmaktadir. Dil okullari sadece dil egitimi konusuna yogunlastiklarindan bu alanda nispeten daha profesyonel bir egitim vermekteler. Kolejlerde dil egitimi almanin en büyük avantajlarindan biri ise ögrenciler dil egitimini tamamladiktan sonra kendi meslekleri ile ilgili bir sertifika ve diploma programina (pazarlama, turizm, hukuk, muhasebe, saglik, yöneticilik vb.) devam edebilmesidir. Üniversitelerde dil egitimi genellikle kampus içerisinde verildiginden ögrencilerin üniversiteye ait tüm sosyal imkanlardan yararlanma imkani dogmaktadir, ayni zamanda lisan ögrencileri diger üniversite ögrencileri ile iç içe olacagindan bire bir tanisip ögrenilen dili pratik yapma sansi dogmaktadir.
       Dil egitimi; dinleme, konusma, yazma, okuma, dil bilgisi, kelime ve iletisim egitimlerinden olusmaktadir. Bu alanda egitim veren okullar, ögrencileri seçmis olduklari programin yogunluguna bagli olarak egitmekteler (Haftada 15 saat, 20 saat, 30 saat ve 40 saat programlari gibi). Ögrenciler genellikle her Pazartesi bu okullarda egitime baslayabilmektedir. Okulun ilk günü dünyanin birçok ülkesinden gelen ögrenciler 4 yetenegi ölçen (dinleme, konusma, okuma ve yazma) genel bir seviye tespit sinavina (placement test) tabi tutulurlar, bu sinav sonunda ögrencilerin eksik oldugu yönler belirlenir ve bu yönde ögrencilere egitim programi çikartilir (ör. “konusma” testinden düsük not alan ögrenciler bu alanda daha yogun bir egitim görmekteler).
       Yurtdisinda dil kursuna kayit olmanin ülkelere göre belirli kisitlamalari bulunmaktadir. Ingiltere’de dil kursuna gidecek ögrenciler haftalik en az 15 saat egitim veren bir kursa kayit olmak zorundadir. Bu sürenin altinda kayit olan ögrencilerin vize alma sansi neredeyse hiç yok gibi. Ingiltere’de bir dil kursuna haftalik en az 15 saat olmak sartiyla en az 12 hafta ve üzeri kayit yaptiran ögrenciler yasal  çalisma izni alabilmektedir. Böylece ögrenciler okuldan arta kalan zamanda haftalik en çok 10 saat çalisarak cep harçliklarinin bir kismini kazanabilmektedir.
       Avustralya’da dil egitimi alirken ayni zamanda çalisip para kazanmak isteyen ögrenciler haftalik en az 25 saatlik bir kursa en az 10 ay süre ile kayit olmalidir. Bu sürelerle kayit olan ögrenciler haftalik 20 saat yasal çalisma izni almaktadir.
       Kanada’da ise dil kursuna haftalik en az 20 saat kayit olma zorunlulugu bulunmaktadir. Dil okullarina kayit olan uluslar arasi ögrenciler çalisma izni alamamaktadir. Ancak herhangi bir devlet okulunda dil okulu veya sertifika ve diploma programina bir yil süre ile kayit olan ögrenciler egitimlerinin sonunda bir yil çalisma izni alabilmekteler. Kanada,   24 hafta ve daha az süreli egitim için basvuran ögrencilere ögrenci vizesi yerine seyahatçi vizesi vermektedir. Amerika’da dil egitimi alacak ögrenciler haftalik en az 20 saatlik bir programa kayit olmalari gerekmektedir. Amerika dil okulu ögrencilerine çalisma izni vermemektedir. 

Is Ingilizcesi:
       Pasifik Yurtdisi Egitimin çalistigi tüm okullarda genel ve yogun Ingilizcenin yani sira Is Ingilizcesi (Business English) egitimi de verilmektedir. Ingilizcenin tüm dünyada ticaret dili olarak kullanilmasi  nedeniyle bu programlarda ögrencilere is ortaminda karsilasacaklari ticari terimleri, ticari yazismalari, ofis içi ve ofis disi bildirileri (memo), telefon görüsmeleri ve daha birçok konuda egitim verilmektedir.
 
Mesleki Ingilizce:
       Orta seviye Ingilizce bilgisi bulunan ögrenciler mesleki Ingilizce egitimi alabilmekteler. Bu kurslar genellikle sertifika ve diploma kursu / programi seklinde isimlendirilmektedir (Pazarlama, Turizm, Hukuk, Yöneticilik, Muhasebe, IT… vb)

Sinav Hazirlik Kurslari:
       Bu kurslarda dil egitiminin yani sira her bir sinava yönelik çesitli sinav teknikleri konusunda egitim verilmektedir. Bu programlarda okuyan ögrenciler istedikleri alanda bir sinav hazirlik kursuna 2 haftadan baslamak üzere diledikleri süre ile devam edebilmektedir. 

Bazi Sinav Hazirlik Kurslari:
-IELTS hazirlik (International English Language Testing System),
-TOEFL– IBT hazirlik ( Test of English as a Foreign Language),
-TOEIC hazirlik (Test of English for International Communication),
-GMAT hazirlik (Graduate Management Admission Test),
-GRE hazirlik (Graduate Record Examinations),
-SAT (Scholastic Assessment Test),
-Cambridge sinavlarina hazirlik, 
-TESOL kursu (Teachers of  English to Speakers of Other Languages),
-TESL kursu (Teaching English as a Second Language),
-TYC kursu (Teaching Young Children), 
-TEFL kursu (Teaching English as a Foreign Language),
-ELT kursu (English Language Teaching),
İngiltere Dil Okulları
Amerika Dil Okulları
Kanada Dil Okulları
İrlanda Dil Okulları
Malta Dil Okulları
Avustralya Dil Okulları
Almanya Dil Okulları
Fransa Dil Okulları
İspanya Dil Okulları
İtalya Dil Okulları
BİLGİ TALEP FORMU
Adınız Soyadınız Telefon Numaranız E-Mail Adresiniz Mesaj